Luis Calabozo (indústria làctia) sobre la vaga del transport: "En dos o tres dies ens hem trobat davant el col·lapse"

El sector adverteix de les greus conseqüències que aquesta aturada pot tindre per a un sector ja castigat

calabozo
Luis Calabozo

La vaga del transport està afectant durament la indústria làctia espanyola. Luis Calabozo, director general de la Federació Nacional d'Indústries Làcties (Fenil), ha explicat que el sector no esperava aquest col·lapse en pocs dies. "En dos o tres dies ens hem trobat davant el col·lapse. Ha sigut impossible de preveure, impossible de gestionar", ha remarcat. El responsable del sector ha fet una crida a la consciència dels transportistes. "Que trist seria haver de tirar la llet, amb els problemes mediambientals que suposa, i amb la pèrdua d'activitat d'un sector que ja està al límit", ha advertit.

En una entrevista aquest divendres en Les notícies del matí , Calabozo ha comentat també que a la Comunitat Valenciana la incidència és menor perquè no és la zona d'Espanya on és més important aquesta activitat. "En dos o tres dies ens hem trobat davant el col·lapse", ha resumit Calabozo sobre la situació d'un sector que no pot parar l'activitat per les seues condicions. Fenil calcula que a Espanya hi ha 22.000 granges i 1.600 plantes de plantes de transformació.

"Cada dia que passa la situació és més difícil perquè aquest és un producte, un sector, en què la matèria prima es produeix de forma contínua, ningú pot fer que les vaques o les cabres paren de produir llet. Cal arreplegar aquesta llet, tractar-la, elaborar els productes lactis i portar-los al consumidor. Quan es bloquegen es produeix un tap, un col·lapse que és impossible de resoldre. Les sitges de recollida de llet estan plens i ja és impossible buscar alternatives per a aquesta llet", ha relatat Calabozo.

També et pot interessar

stats