Els loters de tot Espanya estan convocats aquest dimecres a la primera vaga en la història del sector

Una part d'aquests professionals es manifestarà a Madrid, però a la Comunitat Valenciana no es preveu que la protesta tinga una gran repercussió

Protesta dels loteros sevillans
Protesta dels loters sevillans / Col·lectiu 'Los Miércoles al Sol'
22 de desembre 2021 - 07:01

Els venedors de loteria estan convocats aquest dimecres a la primera vaga de la història del sector. La convocatòria de tancament va acompanyada d'una manifestació prevista a Madrid, segons recorda al seu web el col·lectiu Loters en la Lluita. Amb aquesta protesta, els loters reclamen l'actualització de les comissiones per venda, congelades des de 2004. La protesta, en qualsevol cas, no és secundada per la principal associació de les administracions de loteria (Anapal).

Aquesta primera vaga convocada està prevista precisament en el dia més important de la loteria, el 22 de desembre, quan molts dels afortunats pel sorteig de Nadal s'apropen a les administracions de loteria en una imatge que s'ha convertit en un clàssic de totes les festes nadalenques. El moviment, que va sorgir a Andalusia, ja va convocar una manifestació per Madrid el passat 22 de setembre. Loters en la Lluita admeten al seu web que la convocatòria no compta amb el suport d'associacions com Anapal o Fenamix.

El sector de la venda de loteria està atomitzat i dividit davant la protesta. A tot Espanya hi ha 10.976 punts de venda de loteria, dels quals 4.171 són administracions de loteria pròpiament dites, i les 6.805 restants són punts de venda mixtes (estancs, bars, etc.), segons puntualitza Anapal. D'aquest total, a la Comunitat Valenciana hi ha 460 administracions de loteria: a la província de València n'hi ha 244 administracions, 170 a Alacant i 46 a València.

"Des d'Anapal venim reclamant des de fa molt temps una millora econòmica per als punts de venda i és el que exigim a l'empresa pública estatal Loteries i Apostes. De fet, en aquests moments ens trobem en ple procés de negociació amb Loteries, unes negociacions que estan molt avançades", expliquen a À Punt Notícies fonts de la patronal a la Comunitat Valenciana. Anapal explica que estan d'acord amb el fons, però no amb la forma, i amplia que no donen suport als tancaments "perquè no compartim les formes i perquè considerem que no és el moment".

També et pot interessar

stats