Els locals d'oci nocturn de grans ciutats com València esperen facturar el 94'6% del que es va recaptar en 2019

Al conjunt d'Espanya es preveu una mitjana de negoci d'un 81'9% del facturat abans de la pandèmia

El sector de l'oci nocturn recorrerà contra el tancament de bars musicals i discoteques a l'Audiència Nacional
Un local d'oci nocturn, en arxiu / À Punt NTC

L'oci nocturn recupera el pols tot i que no preveu superar les dades de 2019. Els locals d'oci nocturn de capitals com Madrid, Barcelona o València esperen recaptar aquest estiu un 94,6% de la facturació registrada abans de la pandèmia, si bé la mitjana d'Espanya s'estima en un 81'9% del facturat en 2019.

Les dades arreplegades en l'estudi realitzat per la Federació Nacional d'Empresaris d'Oci i Espectacles (Espanya de Nit) i Coca-Cola indiquen que aquests locals mantindran la tendència a l'alça des de l'eliminació definitiva de les restriccions per al sector el mes d'abril passat, i que un 15,5% no obriran durant els mesos d'estiu. Els locals d'oci van patir especialment les restriccions de la pandèmia i, de fet, van ser una de les activitats que més va eixir al carrer a protestar per aconseguir tornar a treballar.

Segons l'enquesta duta a terme per a l'estudi, el 30,5% dels establiments espera mantenir el mateix nivell de facturació que en el mateix període de 2019, el 24,35% espera superar la mateixa facturació que 2019 i un 29,53% estima una facturació menor.

En l'àmbit territorial, les dades indiquen una recuperació molt desigual depenent de la ubicació del local, ja que capitals com Madrid, Barcelona o València esperen obtenir un 94,6% de la facturació registrada abans de la pandèmia, en tant que els territoris i les comunitats autònomes de l'interior esperen que la facturació arribe al 69,6% del registrat en 2019.

Discoteques i sales de concert

Per activitat, les discoteques són les que més esperen facturar (un 90,9% del registrat en 2019); seguit de les sales de concert, que es quedaran en el 77%; i, en últim lloc, se situen els bars de copes i pubs, que preveuen facturar un 67,2%.

També et pot interessar

stats