Llum verda per a implantar la connexió d'ample europeu entre la Font de Sant Lluís i la factoria Ford d'Almussafes

El Consell de Ministres autoritzarà la inversió de 25 milions d'euros per a aquesta via exclusiva per a mercaderies.

Aquesta serà una via exclusiva per a mercaderies
Aquesta serà una via exclusiva per a mercaderies

El Consell de Ministres ha autoritzat aquest divendres el Ministeri de Foment a licitar les obres per a implantar l'ample europeu entre la Font de Sant Lluís, a València, i la planta de Ford a Almussafes, a la Ribera Baixa. La inversió està valorada en 19 milions d'euros i suposarà la connexió de la fàbrica de la Ford amb la via de mercaderies que ja està construïda al costat de la línia d'alta velocitat Xàtiva-València.

Aquesta actuació permetrà que Adif contruïsca l'ample europeu als 18 quilòmetres entre Almussafes i València, i significa la connexió definitiva de la terminal de contenidors de Silla, a l'Horta i la Ford, a l'ample europeu a través d'una via exclusiva per a mercaderies que les unirà directament amb la terminal intermodal de la Font de Sant Lluís i el port de València sense necessitat de compartir vies amb els trens de rodalia i mitja distància.

El comissionat del govern espanyol per al corredor mediterrani, Josep Vicent Boira, considera que ajudarà a la competitivitat de la Ford i d'altres empreses. 

La direcció de la planta de Ford a Almussafes ja va advertir sobre la importància d'aquesta infraestructura i la del corredor mediterrani per al futur de la factoria valenciana. 

També et pot interessar

stats