La llum serà gratis aquest diumenge durant set hores

Si bé la tarifa repunta un 16,72% respecte d'aquest dissabte, d’11:00 a 18:00 hores el cost de l'electricitat serà de zero euros

Imatge d'arxiu d'una bombeta
Imatge d'arxiu d'una pereta de llum / Shutterstock

El preu mitjà de la llum per als clients de tarifa regulada vinculats al mercat majorista repuntarà aquest diumenge un 16,72% respecte d'aquest dissabte, fins a 25,41 euros per megawatt hora (MWh).

No obstant això, aquest preu serà el tercer més baix per a un dia des del principi del mes d'abril i a més serà de zero euros/MWh durant set hores. En concret, des de les 11 fins a les 18 hores. El preu màxim es donarà entre les 22 i les 23, amb 127,85 euros/MWh.

El preu mitjà de la llum d’abril se situa en 58,79 euros/MWh, més de tres vegades inferior als 213 euros/MWh que es va registrar en el mateix mes de l'any passat.

La denominada "excepció ibèrica" s'ha estés fins al pròxim 31 de desembre, després de l'acord aconseguit per Espanya i Portugal amb la Comissió Europea. D'aquesta manera, es prolonga set mesos, fins al final d'aquest any, i no s'exclou que puga prolongar-se més temps si aquest marc també es prolonga.

També et pot interessar

stats