La llum escala fins a 274,56 €/MWh, el segon màxim històric

El preu es manté per damunt de la barrera de 200 €/MWh per tretzé dia consecutiu

Augment sense precedents del preu de la llum
Augment del preu de la llum sense precedents / Departament de Comunicació

Nova escalada en el preu de la llum. Aquest dimarts el preu de l'electricitat en el mercat majorista (pool) se situarà en 274,56 euros el megawatt hora (MWh), segon màxim històric.

El preu d’aquest dimarts és quasi 60 euros més car que el fixat per al passat dilluns (215 euros), i es manté per damunt de la barrera dels 200 €/MWh per tretzé dia consecutiu, segons les dades de l'Operador del Mercat Ibèric de l'Electricitat (OMIE).

En el que va de mes, el preu de l'electricitat se situa de mitjana en 193,42 €/MWh, menys de deu euros per davall del d'octubre (200,06 €/MWh), el mes més car de la història fins hui dia. 

Quatre vegades més cara que fa un any

El preu de la llum d’aquest dimarts supera per més de quatre vegades el del mateix dia de l'any passat, quan es pagava a 52,23 €/MWh. 

Segons les dades de l’OMIE, el preu màxim es registrarà entre les 18:00 i les 19:00 hores, quan es pagarà a 309,31 €/MWh, mentre que el mínim marcarà 220,12 €/MWh a les 04:00.

Darrere de l'abrupte encariment que està registrant la llum en els últims mesos en el mercat majorista estan els alts preus del gas a nivell internacional i dels drets d'emissió de diòxid de carboni (CO₂), que durant 2021 venen marcant mes a mes màxims històrics.

També et pot interessar

stats