La lluita contra el canvi climàtic passa per la rendibilitat de les empreses verdes

Enercoop es mostra, a l'observatori d'ocupació sostenible de Crevillent, com a exemple de cooperativa.

VÍDEO | La lluita contra el canvi climàtic passa per la rendibilitat de les empreses verdes

Promoure llocs de treball vinculats amb nous models de negoci basats en energia, indústria i construcció verdes és l'objectiu de les jornades que s'han celebrat aquest dimecres a Crevillent, on la rendibilitat de la lluita contra el canvi climàtic ha sigut protagonista.

A la trobada s'ha presentat l'exemple d'Enercoop, una cooperativa elèctrica local transformada en una comunitat energètica a l'avantguarda de les energies renovables: tota l'energia que produeixen i comercialitzen és 100% sostenible. 

Prop de 60.000 plaques solars abasteixen més del 70% del consum domèstic d'energia a Crevillent. Enercoop va facturar 88 milions d'euros l'any passat, un 35% més que l'any anterior i va destinar més de 640.000 euros a l'obra social.

El seu pròxim objectiu és promoure l'autoconsum a les vivendes i també mobilitat elèctrica amb un subministrador que genera energia a la xarxa. Actualment, prepara la transformació digital basada en intel·ligència artificial i el tractament de la informació a partir de l'anàlisi de big data, o dades massives.

També et pot interessar

stats