El lloguer s'encareix un 2,3% en el tercer trimestre

Els preus de l'arrendament pugen a Alacant i València i baixen a Castelló.

El lloguer s\'encareix un 2,3% en el tercer trimestre
El lloguer s'encareix un 2,3% en el tercer trimestre

El preu mitjà per metre quadrat en lloguer ha pujat un 2,3% a la Comunitat Valenciana durant el tercer trimestre de l'any. D'aquesta manera, la variació anual és del 7,6%, segons l'últim informe del portal immobiliari Idealista.

En concret, el preu mitjà dels arrendaments a València ha pujat un 1,4%. A Alacant la pujada és del 4,7% i en la capital els preus experimenten un increment encara major: els propietaris alacantins demanen un 7,4% més per arrendar els seus habitatges.

Per contra, a Castelló els preus del lloguer no pateixen variació durant l'estiu i la ciutat de Castelló, i descendeixen un 0,7%.

L'informe posa de manifest que tant Madrid com Barcelona, les ciutats amb major desajustament entre oferta i demanda, han tornat a pujar per segon trimestre consecutiu, mentre que a l'Espanya en la qual no hi ha tensions els preus s'han mantingut estables o amb certa tendència a la baixa.

Per a evitar l'augment de preus, Idealista recomana "aplicar fórmules que fomenten l'aparició de nous habitatges en el mercat del lloguer, construint nou habitatge, donant incentius fiscals i augmentant la seguretat dels propietaris enfront d'impagaments o danys en els seus habitatges".

També et pot interessar

stats