El lloguer puja un 5,1% en el segon trimestre a la Comunitat Valenciana

Castelló és la ciutat on més ha pujat el metre quadrat, seguida de València, Elx i Alacant.

El lloguer puja un 5,1% en el segon trimestre a la Comunitat Valenciana
El lloguer puja un 5,1% en el segon trimestre a la Comunitat Valenciana

El preu mitjà per metre quadrat dels pisos de lloguer ha pujat un 5,1% a la Comunitat Valenciana durant el segon trimestre de l’any, fins a situar-se en els 7,4% euros al mes, segons l’últim informe de preus d’Idealista, que fixa la variació anual en un 6,5%.

En concret a València el preu del lloguer ha pujat un 4,6% durant la primavera, de manera que el metre quadrat costa al voltant de 8,8 euros. A Alacant, els preus també han un tingut un increment del 0,3%, i el metre quadrat s’ha quedat en 7,1 euros. També a Elx el preu ha pujat el un 3,9% i el metre quadrat costa 5,2 euros. En la mateixa línia, a Castelló s’ha produït un increment del 8,9 i el metre quadrat costa 6,1 euros.

Al conjunt de l’estat el preu ha pujat un 2,8% durant el segon trimestre de 2019, fins a deixar el metre quadrat en 11 euros al mes. D’altra banda, Barcelona es consolida com la capital més cara (16,5 euros/m²), seguida de Madrid (16,1 euros/m²) i Sant Sebastià (13,8 euros/m²). En la part més baixa es troben Lugo, Zamora, Ciudad Real i Càceres, que comparteixen el preu de 5,3 euros el metre quadrat.

Limitació de preus

El cap d’estudis d’Idealista, Fernando Encinar, ha indicat que, tal com diuen durant anys, “el mercat del lloguer ha vingut per a quedar-se. La demanda és molt alta i continua a l’alça, especialment en els grans mercats que són motor de treball o destins turístics. Per a contindre els preus en un escenari de demanda creixent la solució passa per fomentar polítiques que afavorisquen l’aparició d’un nou producte al mercat” ha incidit.

També et pot interessar