La llet de cabra supera la producció de l'oli i el vi al Vinalopó Mitjà

Només en aquesta comarca se n'obtenen vora 10.000 litres diaris

La llet de cabra supera la producció de l'oli i el vi al Vinalopó Mitjà / À Punt NTC

A la província d'Alacant hi ha un producte que, en litres, supera la producció de l'oli i el vi. Es tracta de la llet de cabra, provinent de vora 20.000 caps de bestiar. Només a la comarca del Vinalopó Mitjà, s'arriba als 10.000 litres diaris.

A Monòver, un dels ramaders que pot presumir de l'excel·lència dels seus animals és Joan Luís Gimeno, un productor de llet que té un ramat de 400 cabres i faena durant tot l'any. De fet, va ser el primer, juntament amb altres ramaders, a llogar un avió per a exportar cabres a l'Iran, Algèria o els Emirats Àrabs, però també dins d'Europa a països com Grècia, França i Itàlia.

Això sí, la crisi de cereals d'Ucraïna ha impactat molt el negoci. "Abans omplir la sitja em costava 3.500 euros i ara puja fins als 6.500 euros. La llet no ha pujat tant per a poder mantenir aquest nivell d'alimentació", ha explicat Gimeno, que ha afegit que amb els farratges els ha passat igual.

La producció que ix d'aquesta regió va directament a una formatgeria pròpia, on cada dia 600 litres de llet de cabra es transformen en formatge. Amb poc més de 500 litres, es poden obtindre 200 formatges curats, que maduren fins a tindre l'estat més adequat per al consum. Alguns estan fets amb cabeçuda i vi fondellol, genuïns de Monòver.

També et pot interessar

stats