Llauradors i patronal demanen que la llei de cadena alimentària prohibisca la venda a pèrdues

El Congrés ha ajornat per a la setmana que ve el debat i la votació de les esmenes de la norma

Llauradors i patronal demanen que la llei de cadena alimentària prohibisca la venda a pèrdues / À Punt NTC

S'ajorna a la setmana que ve el debat i votació al Congrés de les esmenes a la llei de la cadena alimentària. Les associacions de llauradors i la patronal dels supermecats, entre altres, han demanat conjuntament que la nova llei prohibisca la venda a pèrdues, per davall del preu de cost o d'adquisició. Reclamen que es produïsca en totes els esclavons de la cadena, no només per a l'agricultor, sinó també per al venedor final.

És el cas de Voro, llaurador de tota la vida, que sap ben bé què es això de vendre a pèrdues, per davall del preu de producció. Reconeix que la nova llei faria de taula de salvació.

La futura llei hauria d'evitar imatges de llauradors que fixen uns preus mínims de producció. Pepe, de Benaguasil, rotovatava la seua collita de cebes aquest estiu, perquè literalmente no tenia preu. Citricultors regalen les taronges pel mateix motiu. D'exemples n'hi ha tota una cadena infinita.

Ara bona part de la cadena alimentària, llauradors, supermercats, majoristes, es posen d'acord perquè la nova llei prohibisca que ningú no puga vendre per davall del preu de producció o d'adquisició. Es tracta de posar-li portes al camp, això sí, en els preus.

També et pot interessar

stats