Llargues cues a Carrús per tal d'aprofitar les ajudes per a renovar els aparells elèctrics

L'Ajuntament d'Elx posa a disposició dels veïns bons de 200 i 300 euros

Els il·licitans de la zona de Carrús formen llargues cues per a accedir al bo que els permetrà renovar els electrodomèstics / À Punt NTC

Imports de 200 i 300 euros nets d’ajuda. Així és com l’Ajuntament d'Elx (Baix Vinalopó) s’ha decidit a ajudar les famílies del municipi a abaixar la factura de la llum. Amb el preu de l’electricitat pels núvols, qualsevol iniciativa per a abaratir la factura és benvinguda. Per aquest motiu la nova campanya de l’Ajuntament d’Elx ha sigut un èxit rotund. 

Amb el títol “Renova el teu vell electrodomèstic”, el consistori il·licità ha llançat aquesta iniciativa que consisteix en l’emissió de bons als veïns i veïnes perquè renoven els electrodomèstics vells que consumeixen més electricitat i els substituïsquen per nous aparells de baix consum. Els anomenats “electrobons” han provocat llargues cues a l’exterior del Centre Social de Carrús, on els distribueixen als veïns que hi acudisquen, la majoria d’ells, persones majors de 65 anys.

La iniciativa busca la implantació progressiva d’electrodomèstics d’eficiència energètica a les llars dels il·licitans, cosa que sense dubte ajudarà a relaxar la factura de la llum de les persones i per tant a millorar l’economia domèstica, contribuint a la sostenibilitat. A més, amb aquesta acció es contribueix a reactivar el consum en els comerços de proximitat. 

La campanya té un pressupost d’1.050.000 euros, a la qual en seguirà una altra destinada a professionals i empresaris, tal com ha informat el regidor d’Eficiència Energètica d’Elx, Felip Sánchez, que ha explicat que són els electrodomèstics de casa els que més contribueixen a apujar el rebut de la llum. “Amb aquesta campanya el que pretenem és que la ciutadania renove els electrodomèstics per altres més eficients i de menor consum”, declara. 

Residents a Elx

Hi ha dos tipus de bons Elx Electrorenova, el nom oficial: els primers arriben a 250 euros, amb els quals el consumidor aporta 50 euros de la seua butxaca; els segons, d'un import de 360, amb què els compradors n'aporten 60. És a dir, una ajuda neta de 200 a 300 euros, a elecció del consumidor. Els interessats han de residir a Elx i comprar el nou aparell en una botiga física també de la localitat, aportant, això sí, l’electrodomèstic del qual es desfan. La condició és que la nova adquisició tinga un nivell concret d’eficiència energètica. 

La campanya la gestionar Facpyme (Federació Alacantina de Comerç de la Xicoteta i Mitjana Empresa) i per a poder optar al bo cal registrar-se en el web oficial i passar després a retirar el bo, que es podrà utilitzar fins al 7 de novembre. 

 

 

També et pot interessar

stats