Lladró precisa que no hi haurà acomiadaments, sinó 28 prejubilacions

La companyia ha aclarit que "aquest conjunt d'actuacions persegueixen el progrés necessari que porte al creixement de les vendes".

Una de les peces exposades en l'acte de celebració del 60 aniversari de la signatura espanyola Lladró. (EFE)
Una de les peces exposades en l'acte de celebració del 60 aniversari de la signatura espanyola Lladró. (EFE)

La direcció de Lladró ha precisat que no té previst acomiadar 19 treballadores , sinó que la seua intenció és reprendre el pla de prejubilacions que va iniciar el 2016 i que reiteradament han vingut sol·licitant als treballadors de la plantilla de més edat.

Així ho ha comunicat als membres dels comités d'empresa de Porcelanas Lladró, Arte i Porcelanas, Daisa i Lladró, als qui ha explicat que "només pot oferir aquesta opció a 28 persones de la companyia" per “l'esforç econòmic que requereix aquest tipus de mesures”.

Segons la direcció de l'empresa, "aquesta mesura permetrà, no solament concloure d’una manera merescuda una relació laboral forjada sobre molts anys de dedicació, sinó també rejovenir la plantilla".

Aquestes eixides no estan lligades a l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) iniciat recentment, encara que la posada en marxa d'aquest pla de prejubilacions puga obligar a realitzar-hi algun ajust.

En aquests moments l’ERTO, iniciat el mes d'octubre passat, afecta 270 treballadors de les tres empreses del grup i s'aplicarà durant 123 dies, en un període de 18 mesos, fins al març del 2020.

La companyia ha aclarit que "aquest conjunt d'actuacions persegueixen el progrés necessari que porte al creixement de les vendes". Així mateix, ha assegurat que les mesures "s'apliquen després d'un estudi conscienciós en el qual prevalen les persones i l'equilibri entre la producció i la demanda".

També et pot interessar

stats