Lladró comunica el despatxament de 19 treballadores

L'ERTO actual no ha pal·liat la caiguda de les vendes de l'emblemàtica firma valenciana.

Lladró comunica el despatxament de 19 treballadores | Europa Press
Lladró comunica el despatxament de 19 treballadores | Europa Press

L'empresa propietària de Lladró, PHI Industrial, ha comunicat el despatxament de 19 treballadores de la planta de Tavernes Blanques, a l'Horta. Es tracta de comunicacions individuals traslladades a les empleades afectades, de l'àrea de producció, i no d'un expedient de regulació (ERO), ja que els acomiadaments no arriben a suposar el 10% de la plantilla, com estableix la llei. Això sí, està en el límit perquè la fàbrica té una plantilla de poc més de 200 persones, la majoria dones.

Segons les fonts sindicals consultades per À Punt NTC, treballadores afectades pels acomiadaments són dones d'uns 59 o 60 anys. L'empresa els ha oferit una indemnització 20 dies per any treballat i un complement de fins a un màxim de 24 mesos que cobriria les quotes de la cotització una vegada acabat l'atur i fins a la jubilació.

Fa vora tres anys, la família Lladró, abans de deixar la companyia, ja va acomiadar en un ERO 268 persones, un 38% del personal. A més, des d'octubre hi ha vigent un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que no finalitzarà fins a març de 2020 i que consisteix a no treballar els divendres.

Els actuals propietaris de Lladró, PHI Industrial, van justificar l'ERO temporal vigent en la caiguda de les vendes al primer semestre de l'any passat, d'un 9%. Lladró pateix un descens dels ingressos als últims anys. 

També et pot interessar