El litre de dièsel costa ja 16 cèntims més que el de gasolina i és un 46% més car que fa un any

La gasolina cau per tercera setmana consecutiva un 2,28% per a retrocedir fins als 1,708 euros, mentre que el gasoil baixa un 2% per a situar-se en 1,867 euros

Evolució dels preus del carburants
Evolució dels preus del carburants / À Punt NTC

El preu mitjà dels carburants ha tornat a baixar aquesta setmana, amb un descens de fins a quasi el 2,3%, encara que prossegueix l'augment de la bretxa entre el dièsel i la gasolina.

En concret, el preu mitjà del litre de gasolina ha caigut aquesta setmana, per tercera consecutiva, un 2,28%, per a retrocedir fins als 1,708 euros, el seu nivell més baix des de mitjan abril, segons les dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea.

En el cas del dièsel, ha registrat un descens del 2%, i cau per segona setmana seguida, per a situar-se en els 1,867 euros, el seu nivell mínim des de la penúltima setmana d'agost.

D'aquesta manera, els dos carburants s'allunyen més dels màxims que van tocar aquest estiu, quan al juliol van tocar els 2,141 euros, la gasolina, i els 2,1 euros, el gasoil.

No obstant això, el preu mitjà del litre de dièsel a Espanya es manté per sisena setmana consecutiva per damunt del de la gasolina i s'eleva la bretxa fins als 16 cèntims.

Aquest import mitjà dels dos carburants inclou els impostos, però no reflecteix el descompte que va entrar en vigor des del passat 1 d'abril d'almenys 20 cèntims per litre, ja que hi ha rebaixes superiors, depenent de la petroliera i de les promocions als clients fidelitzats.

La gasolina, un 16% més cara que fa un any i el dièsel, un 46%

Malgrat l'abaratiment registrat en aquestes últimes setmanes, els carburants segueixen amb un preu especialment alt respecte als últims exercicis.

D'aquesta manera, respecte a la mateixa setmana de fa un any, el preu mitjà del litre de gasolina és un 19% més car, mentre que en el cas del gasoil s'ha encarit quasi un 46%, encara que sense tindre en compte la bonificació vigent actualment.

També et pot interessar

stats