La línia Sagunt-Terol-Saragossa, interrompuda per obres fins al 5 d’octubre

Adif habilita un servei alternatiu per carretera i la circulació de mercaderies la desviaran per altres rutes.

Imatge d'arxiu.

Des d’aquest dimarts fins al 5 d’octubre, els serveis de la línia Sagunt-Terol-Saragossa estaran interromputs per obres. En aquest període, Adif iniciarà un conjunt d’actuacions, com el tractament de terraplens, l’eliminació de limitacions temporals de velocitat, la construcció de vies d’apartat de 750 metres, l’execució d’un nou pas inferior a Terol i la renovació de la superestructura de via.

Durant les obres, s’habilitarà un servei alternatiu per carretera entre Saragossa i València. Així mateix, la circulació de mercaderies la desviaran per rutes alternatives.

Posteriorment, continuaran els treballs de manteniment i, si escau, es durà a terme algun tall extraordinari puntual. No obstant això, es preveu reprendre el trànsit de rodalia de la línia C-5 del nucli de València en el trajecte Sagunt-Caudiel a partir del 15 de setembre.

"En primera línia" de prestacions europees

El director general de conservació i manteniment d'Adif, Àngel Contreras, ha explicat aquest dimarts, en declaracions a Les notícies del matí, de la ràdio d'À Punt que en l'actuació d'ara es farà la millora de "la infraestructura ferroviària pròpiament dita", després d'haver-se actuat anteriorment sobre altres qüestions, com ara la comunicació entre els trens i els llocs de comandament o l'augment de càrrega de la línia.

El pressupost total del pla és de vora 100 milions d'euros, dels quals vint ja s’han executat. Després del 5 d'octubre, encara es continuarà treballant en l'ampliació a 750 metres l'amplària (l'estàndard per a mercaderies). Quant als viatges, les persones que agafen aquesta línia estalviaran 10 minuts amb les actuacions actuals, que se sumen als 15 minuts que s'han "recuperat" amb les obres de millora de l'any passat. Segons Contreras, una vegada finalitzen, permetran estalviar fins a 30 minuts per trajecte, que variaran en funció del servei que done l'operadora, Renfe. Per al director general de conservació i manteniment d'Adif, la línia Sagunt-Terol-Saragossa quedarà després de les actuacions en la "primera línia" de les prestacions ferroviàries a Europa.

També et pot interessar