Lagarde considera probable una retallada de tipus al juny en estar la inflació "sota control"

La presidenta del Banc Central Europeu remarca en una entrevista que la taxa d'inflació de l'eurozona s'ha alentit en els últims temps fins a estancar-se a l'abril en el 2,4%

Christine Lagarde, presidenta del BCE
Christine Lagarde, presidenta del BCE

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha afirmat este dimarts que és probable que es retallen els tipus d'interés en la pròxima reunió de política monetària del 6 de juny de mantenir-se a ratlla la inflació. "Si les dades que rebem reforcen el nivell de confiança que tenim en què aconseguirem una inflació del 2% a mitjà termini, que és el nostre objectiu, la nostra missió, el nostre deure, llavors és molt probable [que es baixen els tipus]", ha assegurat l'exministra francesa d'Economia a la cadena RTE One durant una entrevista en Bloomberg.

Lagarde ha mostrat la seua "plena confiança" que la inflació està "sota control" i, a este efecte, ha recordat que les previsions per a l'any que ve i el següent s'acosten "molt a l'objectiu, si no l'aconsegueixen directament". La taxa d'inflació de l'eurozona s'ha vingut alentint en els últims temps fins a estancar-se a l'abril en el 2,4%. No s'espera que retrocedisca fins a l'objectiu del 2% marcat pel BCE fins a la segona meitat del pròxim any.

"2%, 2%, 2% d'inflació a la baixa. Missió complida. Això és el que vull fer", ha resumit la cap del BCE.

També et pot interessar

stats