Lagarde considera "essencial" mantindre condicions de finançament favorables

La presidenta del Banc Central Europeu afirma que persisteixen els riscos a curt termini per a l'economia per culpa de la pandèmia.

Christine Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu
Christine Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha afirmat aquest dijous que persisteixen els riscos a la baixa a curt termini per a l'economia europea a causa de la pandèmia i que, en aquest context, continua sent "essencial" mantindre unes condicions de finançament favorables.

Largarde ha recordat que, per això, el consell de govern del BCE va decidir la setmana passada augmentar "significativament" el ritme de compra de bons dins del seu programa d'emergència per la pandèmia en el segon trimestre i va reiterar que la dotació, que va romandre inalterada en 1,85 bilions d'euros, podria "recalibrar-se" si és necessari.

"Els riscos que envolten la perspectiva de creixement de l'eurozona a mitjà termini s'han fet més equilibrats a causa de les millors perspectives de l'economia global i el progrés de les campanyes de vacunació", ha dit en una compareixença davant la comissió d'economia de l'Eurocambra.

Lagarde ha afegit que "persisteixen riscos a la baixa a curt termini, lligats sobretot a l'expansió de les mutacions de la Covid-19 i a les implicacions de la pandèmia per a l'economia i les condicions de finançament".

També et pot interessar

stats