Lagarde assegura els líders de la UE que el BCE injectarà liquiditat al sistema en cas que siga necessari

La presidenta del Banc Central Europeu fa una crida a la calma en una de fortes caigues dels títols bancaris, liderada pel Deutsche Bank

La presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, després de la reunió del BCE a Frankfurt
La presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, en una imatge d'arxiu / Wolfgang Rattay (Reuters)

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha assegurat als caps d'estat i de govern de la Unió Europea que l'entitat té els instruments "plenament equipats" per a proporcionar liquiditat al sistema financer de la zona de l'euro en cas que fora necessari, tenint en compte les recents turbulències borsàries —per la fallida d'entitats com el Silicon Valley Bank (SVB) als Estats Units i el rescat de Credit Suisse— que aquest divendres personifica el Deutsch Bank. Els títols de l'entitat alemanya està caient més d'un 10% a mitjan matí, i arrosseguen els principals bancs europeus.

Lagarde ha traslladat seguretat als líders en la cimera de l'euro que s'ha celebrat aquest divendres a Brussel·les i en la qual també ha participat el president de l'Eurogrup, Paschal Donohoe, segons asseguren fonts comunitàries citades per Efe.

D'acord amb les mateixes fonts, la presidenta del BCE ha assegurat que el sector bancari de la zona de l'euro és "resistent" perquè té posicions "sòlides" de capital i liquiditat, i alhora "fort" perquè s'hi han aplicat a totes les reformes reguladores acordades internacionalment després de la crisi financera del 2008. No obstant això, ha reconegut que els últims esdeveniments han de servir de recordatori per a continuar millorant els estàndards reguladors. A més, ha advertit que no existeix compromís entre l'estabilitat de preus i l'estabilitat financera, ja que el BCE té eines diferenciades per a fer front, per separat, als "riscos" per a ambdues.

Lagarde ha instat els líders a avançar en la culminació de la Unió Bancària i a continuar treballant per a crear mercats de capitals "veritablement europeus". Pel que fa a l'estabilitat de preus, ha reiterat que el Banc Central està "decidit" a situar de nou la inflació en el 2% i que les decisions sobre els tipus d'interés es prendran en funció de les dades que reba la institució.

També et pot interessar

stats