Labora ofereix 5.000 euros per a muntar una empresa en un municipi despoblat

Les ajudes també estan destinades a aquelles persones que inicien una labor que contribuïsca a la transició ecològica o digital

Dona treballadora al camp en una imatge d'arxiu
Dona treballadora al camp en una imatge d'arxiu

Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, ofereix ajudes de 5.000 euros a persones que emprenguen una activitat en una localitat en risc de despoblament o als que inicien una labor que contribuïsca a la transició ecològica o digital, segons ha informat la Generalitat.

Les persones que desitgen emprendre una activitat que complisca alguna d'aquestes premisses han d'estar donades d'alta en Labora, no necessàriament com a desocupades, abans del començament de l'activitat, així com haver iniciat l'activitat empresarial com a persona treballadora autònoma entre l'1 de gener i el 28 de febrer del 2023.

A més, per a poder optar a la subvenció caldrà adjuntar un informe sobre la viabilitat tècnica, econòmica i financera.

Per a obtindre aquest informe cal dirigir-se a qualsevol dels agents de desenvolupament local (AEDL) del municipi on es vaja a desenvolupar l'activitat. En aquests casos, aquest informe tindrà caràcter totalment gratuït. En aquelles localitats on no existisca la figura de l'agent de desenvolupament local, es pot recórrer a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i també podrà ser elaborat per qualsevol de les entitats incloses al Mapa d'Entitats de l'Ecosistema Emprenedor de la Comunitat Valenciana.

Per la seua part, es considera que una mesura contribueix a la transició ecològica quan es tracta d'una activitat que previnga, minimitze o corregisca els danys ambientals provocats per l'acció humana. Per tant, inclou iniciatives de quasi qualsevol sector econòmic, des del transport, el reciclatge, la reducció del consum d'energia, aigua o materials com el paper, l'agricultura i la ramaderia respectuosa amb el medi ambient o les elaboracions de productes d'artesania local.

El termini per a presentar la sol·licitud s'inicia el 25 de gener i es mantindrà obert fins al 31 de març del 2023. La sol·licitud es presentarà preferentment de manera telemàtica a la seu de la Generalitat Valenciana, a través del procediment habilitat a aquest efecte.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (Fons extraordinaris Next 1Generation EU), que pretén fomentar nous projectes territorials per al reequilibri i l'equitat. Per a això, des de Brussel·les s'ha posat a la disposició dels estats membres una línia extraordinària de fons, amb els quals actuacions com aquesta seran finançades íntegrament per la Unió Europea.

També et pot interessar

stats