Labora guanya el Premi Novagob Excel·lència 2019 a la millor iniciativa de govern obert

El projecte pretén acostar el servei d'ocupació a la ciutadania i promoure un nou model col·laboratiu en l'administració pública.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu / Europa Press

Labora ha sigut guardonat amb el Premi Novagob Excel·lència 2019 a la millor iniciativa de govern obert pel seu projecte de modernització del Servei Valencià d'Ocupació i Formació.

Els Premis Novagob tenen com a finalitat reconéixer la innovació de les administracions públiques en l'àmbit iberoamericà. El projecte presentat per Labora al certamen té com a objectiu donar visibilitat a les accions realitzades per l'entitat per a acostar el servei d'ocupació a la ciutadania i promoure un nou model obert i col·laboratiu de participació i innovació en l'administració pública.

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació ha dut a terme des de 2016 un procés de transformació, que es va denominar NouServef, en el qual es van implicar més de mil persones a través d'entrevistes i enquestes. 

El procés va incidir en la participació del personal de Labora amb la ciutadania i ha tingut com a resultat diverses iniciatives: canvi de marca, una nova imatge corporativa, un nou disseny d'oficines més amables, la creació d'un departament de comunicació amb objectius definits, etc. 

Amb el canvi de marca, aquest procés no ha conclòs, sinó que continua per a transformar l'administració pública amb dues finalitats principals: el repensament de la institució amb la participació de la ciutadania i del personal intern, i l'aprofitament de les noves tecnologies per a portar l'orientació Laboral a la ciutadania.

En aquest nou escenari, té un paper essencial el Departament de Comunicació de Labora, que ha impulsat les xarxes socials com a nou canal de comunicació amb les persones usuàries. De fet, el servei d'atenció ciutadana a través de WhatsApp (616 124 143), que es va posar en marxa en 2015, ja ha aconseguit una mitjana de 900 persones ateses al mes i va superar les 1.000 el maig passat.

Premis Novagob Excel·lència 2019

Els Premis NovaGob Excel·lència 2019 estan organitzats per la Fundació NovaGob i el seu objectiu és visibilitzar i reconéixer la innovació en les administracions públiques d'Iberoamèrica. En aquesta edició, s'han distingit un total de sis projectes d'institucions d'Espanya i el Perú, seleccionats entre les 57 candidatures postulades. Les categories premiades són les següents:

  • Millors pràctiques de RH

Igualtat de gènere

Bon govern i integritat.

Millor iniciativa de govern obert.

Millor iniciativa de col·laboració interinstitucional.

Gestió digital per a la ciutadania.

L'edició de 2019 s'ha caracteritzat per l'alta participació de la comunitat, amb més de 2.500 vots emesos per a triar els projectes. A més, la deliberació final ha estat a càrrec d'un jurat expert i independent. La cerimònia de lliurament dels premis tindrà lloc en el Congrés NovaGob, que se celebrarà a Sevilla els dies 16, 17 i 18 d'octubre.

També et pot interessar

stats