L'última jornada de vaga de pilots d'Air Nostrum obliga a cancel·lar 35 vols

Nou dels trajectes tenien origen o destinació a la Comunitat Valenciana

Imatge d'arxiu d'un avió d'Air Nostrum
Imatge d'arxiu d'un avió d'Air Nostrum / À Punt NTC

La huitena i última jornada de la vaga de pilots de la companyia aèria Air Nostrum ha comportat aquest dimarts la cancel·lació d'un total de 35 vols, nou amb origen o destinació a la Comunitat Valenciana, i es desenvolupa sense incidències, segons fonts dels convocants —el sindicat Sepla— i de l'empresa.

Els vols afectats en aquesta última jornada d'aturades tenien l'origen a Alacant, Almeria, Bolonya, Frankfurt, Granada, Eivissa, Madrid, Mallorca, Menorca, Niça, Pamplona i València.

Fonts del Sepla han explicat que les pròximes hores remetran a l'empresa la petició de mantindre una reunió per a intentar aconseguir un acord sobre el conveni col·lectiu, ja que en aquests moments hi ha previstes trobades el 17 i 18 de gener, però estaven fixades amb anterioritat a la vaga per a altres qüestions.

La vaga està convocada per "la falta de voluntat negociadora" de l'empresa sobre les condicions de treball i salarials per al nou conveni col·lectiu, segons el Sepla, mentre que la direcció d'Air Nostrum manté que ja va oferir una pujada salarial per damunt de la mitjana d'increment dels convenis a Espanya i que l'aturada no està justificada.

El calendari d'aturades s'ha desenvolupat al llarg de huit jornades entre el 22 de desembre i el 3 de gener. Els viatgers afectats han pogut optar pel reembossament del bitllet o la reubicació en altres vols o dates, segons la disponibilitat.

També et pot interessar

stats