L’òmicron deixa buits més de la meitat dels llits dels hotels valencians

La patronal tanca la primera setmana de l’any en una ocupació “mínima” i creu que el sector no començarà a remuntar fins a febrer

Un menor juga en una platja de la Costa Blanca buida de turistes
Un menor juga en una platja de la Costa Blanca buida de turistes

L’ocupació hotelera de la Comunitat Valenciana “en mínims” durant la primera setmana completa de l’any i el pitjor segon hivern de la història del sector. Són els efectes que està causant la variant òmicron en els establiments turístics del nostre territori, com ha denunciat l’associació empresarial hotelera i turística, Hosbec.

La patronal ha assegurat que, tot i el festiu de la setmana del 3 al 9 de gener, hi ha hagut dies en què no hi ha hagut ni el 50% dels llits de la Comunitat Valenciana ocupats.

De fet, Hosbec assegura que Benidorm ha presentat una ocupació del 43,7%, la Costa Blanca del 34,6%, València del 35,8%, mentre que a la província de Castelló, la que presenta les millors dades, no ha arribat a ocupar ni la meitat de l’oferta hotelera disponible, ja que l’ocupació s’ha quedat en el 49,8%.

Setmanes "complicades"

Per a Hosbec, la variant òmicron s’ha convertit en un tsunami per a l’hoteleria valenciana i afirma que les previsions de les pròximes setmanes "tornen a ser complicades". En aquest sentit, la patronal ha recordat que diverses empreses hoteleres han programat tancaments davant les males perspectives dels mercats nacionals i internacionals.

"El sector es prepara per a afrontar les setmanes més difícils des de la finalització de l'estat d'alarma a l'espera de la millora de les dades sanitàries i de contagis que permeten recuperar pols turístic", ha assenyalat el president de Hosbec, Toni Mayor, qui ha lamentat els tancaments hotelers a causa dels números "en mínims" de la primera setmana del 2022.

Confiem que la normalitat arribe a finals de febrer, amb expectatives d'encarar la primavera i l’estiu sense restriccions i amb una situació epidemiològica normalitzada Toni Mayor - President d'Hosbec

A pesar de la situació que travessen els hotels i els establiments turístics valencians, Mayor espera que a finals de febrer vaja incrementant-se l’ocupació. "Confiem que la normalitat puga arribar a final de febrer, amb expectatives d'encarar la primavera i l’estiu sense restriccions i amb una situació epidemiològica normalitzada", indicava.

No obstant això, el president de Hosbec ha destacat que Benidorm "manté en aquests moments uns 50 hotels oberts, que suposen uns 18.000 llits, la qual cosa suposa una xifra molt superior a moltes altres destinacions espanyoles".

Malgrat aquestes perspectives negatives, Mayor ha ressaltat que "hi ha un matalàs important de turistes que desafien el coronavirus i no desvien els seus plans de viatjar, la majoria d’ells estrangers".

El turisme espanyol manté Castelló

En aquest sentit es referia a la presència d'un 34% de britànics entre el turisme de Benidorm "quan encara no s'havien alçat les restriccions", al mateix temps que ha destacat el 55% de clients hotelers internacionals tant en la Costa Blanca com a Benidorm, unes dades que contrasten el 65% de turista espanyol que rep la província de Castelló.

 

També et pot interessar

stats