L'ocupació hotelera cau al 40% durant el mes de juliol

Aquestes xifres contrasten amb la d'altres anys per aquestes dates, superiors al 90 %.

Hotel Luz a Castelló de la Plana
Hotel Luz a Castelló de la Plana / À Punt NTC

Els efectes de la crisi del coronavirus en el sector hoteler han sigut devastadors. Així, l'ocupació hotelera a la Comunitat Valenciana ha caigut al 40 % durant el mes de juliol, quan per aquestes dates és habitual que supere el 90 %.

A diferència d'altres anys, el turista espanyol és, amb molta diferència, el que visita la Comunitat Valenciana, ja que huit de cada deu visitants que arriben ho fan des d'altres punts de l'Estat. Molts d'ells s'han decidit a viatjar entre la por i l'oportunitat de disfrutar de les destinacions sense les típiques aglomeracions d'aquestes dates.

Després de les pobres xifres de juliol, les esperances del sector estaven posades en el mes d'agost, però les restriccions de viatjar a Espanya imposades per alguns països dificulten l'arribada de turistes estrangers. Per això, els esforços se centren ara a atraure el turisme espanyol.

No obstant això, a Benidorm, per exemple, molts hotels ja donen l'agost per perdut i pensen que la temporada estival no superarà una ocupació del 50 %. Allí, aquesta campanya ha provocat una caiguda del 60 % de la facturació en l'hoteleria i podria provocar el tancament de la meitat dels bars i restaurants que hi ha a la ciutat.

Tot i aquestes dades, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reivindicat que Benidorm “ha continuat construint marca”. A més, ha dit que tot el que s'ha fet en aquests moments d'adversitat “tindrà un retorn el dia de demà”.

Per la seua banda, el president d'Hosbec, Toni Mayor, ha dit que esperen que en les pròximes setmanes s'alcen les quarantenes que imposen alguns països com el Regne Unit, França o Portugal i així es puguen millorar les xifres.

També et pot interessar