L'ocupació hotelera a Benidorm baixa al juliol i torna a registres de la crisi

S’ha situat vora el 89%, fet que suposa una davallada de 2,9 punts en un any.

L'ocupació hotelera s’ha situat vora el 89%, fet que suposa una davallada de 2,9 punts en un any
L'ocupació hotelera s’ha situat vora el 89%, fet que suposa una davallada de 2,9 punts en un any

L'ocupació hotelera a Benidorm ha retrocedit 2,9 punts durant la primera quinzena de juliol respecte al mateix període de 2017. 

Segons dades d’Hosbec, s’ha situat vora el 89%, un registre més propi de l'època més dura de la crisi econòmica. La patronal hotelera no recorda ocupacions tan baixes en aquest període des de 2010, quan l’ocupació es va quedar en el 81,2%, i 2014, amb un 88,4%.

D'una banda, des d’Hosbec atribueixen la reculada a la pèrdua de força del mercat britànic, que s'acusa des de principis d'any. De fet, durant aquesta primera quinzena de juliol els turistes britànics han fet 23.000 pernoctacions menys en comparació del mateix període de 2017, la qual cosa suposa una recessió del 8%. Des de gener d'enguany fins ara, el mercat britànic ha perdut 300.000 pernoctacions, sempre segons les dades de Hosbec.

D'altra banda, segons Hosbec, la pèrdua de capacitat aèria de l'aeroport d'Alacant-Elx (25.000 places) coincideix amb les 23.000 pernoctacions de britànics perdudes pels hotels de Benidorm. En concret, les places aèries perdudes corresponen sobretot a importants punts d'origen del mercat britànic, com ara Manchester o Birmingham.

Tot i això, Hosbec confirma la recuperació del mercat espanyol, la qual cosa contraresta la caiguda britànica. La patronal assegura que el percentatge d'ocupació a Benidorm continua sent òptim, però els hotelers no el consideren suficient i aposten per començar a treballar per a eixamplar la demanda de cara a 2019.

També et pot interessar

stats