L'ocupació hotelera accelera a l'agost, però es queda per davall de les dades de 2019

Les pernoctacions de viatgers a la Comunitat Valenciana van créixer un 81,3% en comparació amb 2020, fins a situar-se en el 73,8%

video gp xest hotels
video gp xest hotels

Les dades d'ocupació hotelera del mes d'agost s’assemblen novament a les habituals. La Comunitat Valenciana va rebre durant el mes més important per al sector turístic 1.020.285 viatgers, xifra que representa el 9,7% de tots els turistes que van triar Espanya eixe mes. Aquesta dada confirma la tendència creixent que ja es va registrar al mes de juliol, un creixement que va arribar de la mà del turisme nacional (que representa més del 75% dels visitants), segons les dades que aquest dijous va facilitar l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Les pernoctacions de viatgers a la Comunitat Valenciana cresqueren un 81,3% al mes d’agost en comparació amb el mateix mes de 2020, fins a situar-se en el 73,8%. Tot i la bona evolució, les dades no han aconseguit superar les registrades l’any 2019, és a dir, l'estiu anterior a la pandèmia.

Les dades de l’INE mostren que la Comunitat Valenciana va ser durant el mes d'agost la quarta en major ocupació hotelera d'Espanya, per darrere de Cantàbria, Astúries i el País Basc. La pandèmia ha modificat l'ordre habitual d'aquesta estadística, que en un any normal tindria els primers llocs a Balears i Canàries. Però el perfil del turista ha canviat i el viatger resident a Espanya ha optat més per escapades a les autonomies del nord.

Altres realitats no canvien i Benidorm torna a estar entre els tres punts turístics que compten amb major nombre de pernoctacions durant el mes passat, juntament amb Barcelona i Palma de Mallorca. Benidorm va acumular 907.402 pernoctacions hoteleres, la qual cosa suposa una ocupació per places del 73,42% i del 79,35% durant els caps de setmana.

La província d'Alacant va encapçalar la xifra total de pernoctacions, amb més de 3,1 milions. Els hotels de la província de València van sumar d'1,4 milions i escaig de pernoctacions i Castelló va superar 1,2 milions.

També et pot interessar