L'OCU alerta que el preu de la llum ha pujat un 32% en 10 anys

Des de l'Organitzador de Consumidors i Usuaris proposen una subhasta col·lectiva d'energia per a solucionar aquest problema.

VÍDEO | L\'OCU alerta que el preu de la llum ha pujat un 32% en 10 anys

L'Organització de Consumidors i Usuaris, OCU, ha alertat que en 10 anys el preu de la llum ha pujat un 32%, mentre que el gas ho ha fet en un 12,6%. Aquests preus són inassumibles per a un terç de la població que afronta serioses dificultats per a accedir a aquests béns. 

Segons les previsions, al mes d'abril el preu de la llum tornarà a pujar perquè el Govern d'Espanya ja ha anunciat que el mes que ve s'acabarà la suspensió del 7% de l'impost a la generació elèctrica. En aquest nou escenari es calcula que, de mitjana, el rebut pujarà un euro i mig al mes. 

Com a mesura de xoc per a solucionar aquest problema, des de l'OCU proposen que es realitze una subhasta col·lectiva d'energia. Des de l'organització de consumidors han assegurat que aquesta  fórmula col·lectiva permetria estalviar fins a 100 euro anuals.

A més, també demanen la reducció de l'IVA de la llum i la revisió dels preus de l'energia. En definitiva, des de l'OCU sol·liciten més transparència per a capgirar un mercat que qualifiquen d'hostil amb els usuaris. 

També et pot interessar

stats