L’OCU alerta que el 99% de les ofertes del Black Friday no són reals

L'organització explica que, en moltes ocasions, el producte l’apugen un 20% o 30% durant un parell de dies abans que comence la promoció

L'OCU adverteix que les rebaixes del Black Friday podrien ser trampa
L'OCU adverteix que algunes rebaixes del Black Friday podrien ser trampa / À Punt NTC

El Black Friday és una data comercial assenyalada i pensada, sobretot, per a vendre productes que suposen fer un desembossament important. Però compte, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha confirmat el que molts consumidors i consumidores ja sospitaven: molts d'aquests descomptes podrien ser una trampa. Segons un estudi que han fet entre diferents comerços en línia, electrodomèstics i tecnologia, el 99% de les rebaixes anunciades no són reals.

Silvia Huerta, delegada de l’OCU a la Comunitat Valenciana, explica que, en moltes ocasions, el producte s’apuja un 20% o un 30% durant un parell de dies abans que comence la promoció, i després tornen a rebaixar el mateix percentatge sobre el preu augmentat. El resultat: realment estem pagant el mateix preu. 

Alguns comerços encara van més lluny i, fins i tot, ofereixen com a rebaixats productes que estan un 6% o un 7% més cars que abans del Black Friday. 

Segons l’anàlisi de l’OCU, els electrodomèstics i la tecnologia són els productes que més descompte solen tindre durant aquesta promoció. Però no descarta que aquesta pràctica s'estenga a altres productes.

Amb aquest estudi l’organització presentarà una denúncia en el Ministeri de Consum perquè aquesta estratègia de venda no continue.

També et pot interessar

stats