L'OCDE revisa substancialment a la baixa les previsions de creixement econòmic per a Espanya

Preveu un 4,5%, molt per davall del 6,8% que havia estimat al setembre i del 6,5% que manté el govern

Baixa la taxa d\'atur de l\'OCDE per davall del 5,1%
L'OCDE rebaixa dos punts el creixement d'Espanya previst per a enguany

L'OCDE ha revisat substancialment a la baixa les seues previsions de creixement econòmic per a Espanya enguany, que deixa en un 4,5%, molt per davall del 6,8% que havia estimat al setembre i del 6,5% que manté el govern contra l'opinió de tots els grans instituts de conjuntura.

En el seu informe de perspectives econòmiques publicat aquest dimecres, l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) també redueix les seues expectatives per al 2022 al 5,5%, cosa que significa 1,1 punts menys del que havia anticipat fa poc més de dos mesos.

Segons l'informe de l'OCDE, Espanya no tornarà a recuperar el nivell d'activitat que tenia a la fi del 2019, abans que esclatara la crisi del coronavirus, fins al primer trimestre del 2023, un any en què la progressió del producte interior brut (PIB) hauria de ser del 3,8%.

La principal raó d'aquest cúmul de decepcions és la decepció sobre les dades del PIB del segon trimestre que l'Institut Nacional d'Estadística (INE) va modificar a la fi de setembre després d'haver generat un gran optimisme al juliol, i que va confondre també els analistes de l'OCDE, que han hagut de corregir la perspectiva.

Si abans que l'INE rectificara Espanya anava a ser el país de l'organització que anava a tindre el creixement més gran enguany, ara es quedarà per davall fins i tot del 5,2% que s'espera en el conjunt de la zona euro, on s'han elevat en particular les xifres de França, un país per al qual es calcula una progressió del 6,8%.

Els autors de l'informe fan una sèrie de recomanacions a Espanya, entre les quals que aprofite els 70.000 milions d'euros que ha de rebre dels fons de reconstrucció europeus per a incrementar el seu potencial de creixement.

També et pot interessar

stats