L'OCDE rectifica i situa Espanya com el desseté país que més tests PCR realitza

L'organització l'havia situat entre els deu primers per comptar també les proves d'anticossos.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de l'OCDE, Ángel Gurría, es van reunir per a analitzar l'impacte del coronavirus en l'economia
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de l'OCDE, Ángel Gurría, es van reunir per a analitzar l'impacte del coronavirus en l'economia / Moncloa.

L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha assumit l'error d'haver situat Espanya entre els deu països del món que més proves diagnòstiques de la Covid-19 realitza entre la població.

L'organisme liderat per Ángel Gurría ha demanat disculpes per la confusió generada sobre un assumpte tan sensible. En un comunicat difós aquest dimarts ha assenyalat que van comptabilitzar tant els tests PCR com els ràpids d'anticossos, una suma que situava Espanya com el huité país que més proves ha fet (28,6 per cada 1.000 habitants).

No obstant això, l'OCDE explica que "a partir d'ara" i amb l'objectiu de mantindre la coherència en el mesurament tindrà en compte tan sols el nombre de PCR realitzades. Això fa descendir Espanya al lloc 17, amb una taxa de 22,29 test per cada 1.000 habitants, fins i tot per davall de la mitjana dels països de l'organització, que se situa en 22,9.

La decisió de tindre en compte només les PCR es deu al fet que la principal font d'informació de l'OCDE a l'hora d'elaborar aquestes estadístiques, Our World in Data, un projecte de la Universitat d'Oxford, només utilitza aquest tipus de proves per a elaborar les seues comparacions entre països.

També et pot interessar

stats