L'Estat obtindrà un 15% de l'accionariat de la fusió Bankia-CaixaBank

Es convertirà en el grup bancari espanyol més important per volum d'actius, sucursals i plantilla.

L'Estat obtindrà un 15% de l'accionariat de la fusió Bankia-CaixaBank
L'Estat obtindrà un 15% de l'accionariat de la fusió Bankia-CaixaBank

Aquest dijous es farà oficial la fusió entre Bankia i CaixaBank que suposarà la creació del grup bancari espanyol més important per volum d'actius, de sucursals i de plantilla. Els consells d'administració de les dues entitats es reuniran demà per a segellar una unió que, en última instància han d'aprovar tant la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència, com el Banc d'Espanya i el Banc Central Europeu.

L'acord ja compta amb el vistiplau dels principals accionistes. Precisament, un d'ells serà l'Estat que, a través del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), tindrà una presència d'aproximadament un 15% de l'accionariat del nou banc resultant i entraria en el consell d'administració de la nova entitat a través del conseller dominical.

Una de les raons de la gran representació de l'Estat en aquest nou banc, és el pes que té actualment a Bankia, un 62% de les accions, a causa del fet que va ser intervinguda en diverses ocasions.

Sobre la participació de cada entitat en el futur nou banc, se sap que la de Bankia no serà inferior al 25%, i la de CaixaBank estarà per damunt del 30%.

Les negociacions també han servit per a reforçar la idea inicial que el domicili social del nou grup estiga a València. A més, es dona per fet que s'imposarà la marca CaixaBank per al principal banc espanyol, amb més de 660 mil milions d'euros en actius.

També et pot interessar

stats