L’Observatori Regional del BBVA abaixa les previsions de creixement a la Comunitat Valenciana per al 2023

La previsió de creació d'ocupació al nostre territori per al 2022 és d'un 3,9% i un 0,9% el 2023

L\'economia espanyola va créixer l\'any passat un 2,4% realment i no un 2,6%
La previsió de creació d'ocupació al nostre territori per al 2022 és d'un 3,9% enguany i d'un 0,9% el 2023 / À Punt NTC

L'Observatori Regional del BBVA ha donat a conéixer aquest dimecres l'informe del tercer trimestre del 2022. Els resultats indiquen que la feblesa del consum privat en el primer trimestre de l'any ha afectat les comunitats autònomes de la costa mediterrània, més dependents del turisme nacional. En concret, el BBVA Research ha rebaixat les previsions de creixement del PIB de la Comunitat Valenciana, que queda en un 3,8% el 2022 i un 1,8% el 2023.

Aquest canvi en la previsió del PIB el 2023 es deu, principalment, al menor avanç de la demanda europea, tant en béns com en turisme, “a conseqüència dels efectes de la guerra a Ucraïna”, segons l’informe. Així mateix, la previsió de creació d'ocupació al nostre territori per al 2022 és d'un 3,9% enguany i un 0,9% el 2023.

L’energia es mantindrà amb preus molt elevats i la seua possible escassetat podria dificultar la recuperació de les comunitats industrials, les més dependents del consum d'energia en la seua producció i en les quals el gas natural és una font energètica rellevant. Així mateix, l'augment dels tipus d'interés i la desacceleració econòmica incrementarà la càrrega financera de les famílies i les empreses, encara que l'impacte serà heterogeni en l'àmbit regional.

“La inflació persistent, que impulsa el creixement salarial i els costos empresarials, també suposa el risc d'una pèrdua de competitivitat, els efectes de la qual podrien ser més rellevants per a les comunitats amb especialització en producció de béns comerciables i exposició a l'exterior”, ha assenyalat l’Observatori.

També et pot interessar

stats