L'IVA de les mascaretes continuarà en el 4% el primer semestre de 2022

La ministra d'Hisenda ha confirmat que abans que acabe l'any el govern aprovarà un reial decret llei per a prorrogar la mesura

Una dona passa per davant d’un grafiti que l’artista Sentydo ha fet als carrers d’Oviedo per a reivindicar els besos sense mascaretes
Una dona passa per davant d’un grafit que l’artista Sentydo ha fet als carrers d’Oviedo per a reivindicar els besos sense mascaretes / Eloy Alonso (Efe)

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha avançat aquest dijous que l'IVA de les mascaretes continuarà en el tipus superreduït del 4% durant el primer semestre de 2022.

"Mantindrem el tipus superreduït del 4% per a les màscares", ha anunciat Montero durant la defensa dels Pressupostos de 2022 en el debat d'esmenes als pressupostos en el Ple del Senat.

La ministra ha explicat que abans que acabe l'any el govern aprovarà un reial decret llei "que done continuïtat a aquesta mesura els pròxims sis mesos, en què la mascareta continuarà sent obligatòria".

El novembre de 2020, el govern va aprovar la rebaixa de l'IVA de mascaretes quirúrgiques d'un sol ús del tipus general (21%) al superreduït (4%), una mesura que finalitzava el 31 de desembre d'enguany.

A més, la setmana passada, el govern va sol·licitar a la Comissió Europea (CE) poder prorrogar fins a l'any que ve l'exempció de l'IVA a la compra de material sanitari de protecció contra la covid-19, com ara mascaretes, per part d'hospitals i entitats públiques.

També et pot interessar

stats