L'IPC puja una dècima a l’agost i acumula cinc mesos amb taxes negatives

A la Comunitat Valenciana els preus s'han mantingut durant el mes d'agost.

A la Comunitat Valenciana els preus s'han mantingut durant el mes d'agost
A la Comunitat Valenciana els preus s'han mantingut durant el mes d'agost / À Punt NTC

L'índex de preus de consum (IPC) no ha variat a l'agost respecte del mes anterior. Tanmateix, la taxa interanual ha baixat una dècima, fins al -0,5%, davant del -0,6% de juliol, a causa, principalment, de l'encariment de l'electricitat. Ja són cinc mesos consecutius amb taxes negatives d'inflació, després de vora quatre anys en positiu.

La inflació subjacent, que exclou els aliments no elaborats i els productes energètics, va disminuir dues dècimes, fins al 0,4%.

Els preus dels grups especials de béns i serveis Covid-19, els productes més consumits durant la pandèmia, han registrat una taxa anual de l'1,7% a l'agost, una dècima menys que el mes anterior. Per la seua banda, la variació anual dels serveis Covid-19 ha augmentat 8 dècimes, fins al -2,1%. Entre aquests béns i serveis destaca el comportament dels preus de l'electricitat, la taxa anual de la qual augmenta quasi cinc punts, i se situa en el -5,9% a l'agost.

A la Comunitat Valenciana l'IPC també s'ha mantingut a l’agost, encara que ha baixat un 0,6% en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Els preus s'han mantingut en transport, oci i cultura i ensenyament. Pel que fa als sectors que han augmentat els preus, hi ha el dels hotels i restauració (0,2%), habitatge (0,2%), medicina i altres (0,2%), comunicacions i sanitat (0,2%) i altres béns i serveis (0,2%). D'altra banda, altres sectors han retrocedit com vestit i calcer (-1,2%), begudes alcohòliques i tabac (-0,2%), aliments i begudes no alcohòliques (-0,1%) i mobles i articles de la llar (-0,1%).

També et pot interessar

stats