L’IPC es modera tres dècimes al febrer pels carburants

Torna així a taxes inferiors a l’1% i posa fi a tres mesos consecutius de pujades.

Un cotxe en una gasolinera, en una imatge d’arxiu
Un cotxe en una gasolinera, en una imatge d’arxiu / Pixabay

L’Índex de Preus de Consum (IPC) ha baixat un 0,1% al febrer en relació amb el mes anterior i retalla tres dècimes la seua taxa interanual, fins al 0,8%. Torna així a taxes inferiors a l’1%, segons l’indicador publicat per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Amb aquest descens, l’IPC interanual posa fi a tres mesos consecutius de pujades. L’organisme estadístic ha atribuït la disminució de la taxa interanual a l’abaratiment dels carburants i combustibles, enfront de la pujada de preus que van registrar el febrer de 2019.

En el segon mes de l’any, l’Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCA) –que proporciona una mesura comuna de la inflació per a realitzar comparacions internacionals– va situar la seua taxa interanual en el 0,9%, dues dècimes menys que al gener.

En termes intermensuals, l’IPC va baixar un 0,1%, el seu major descens en un mes de febrer des de 2017. Per part seua, la variació mensual de l'indicador avançat de l’IPCA es va situar en el 0,0%. L’INE publicarà les dades definitives de l’IPC de febrer el pròxim 13 de març.

També et pot interessar

stats