L'IPC marca mínims des del 2016 per la baixada de l'electricitat al setembre

La taxa interanual ha baixat dues dècimes, fins al 0,1%.

L'IPC ha retallat dues dècimes la taxa interanual, fins al 0,1%, principalment per l'abaratiment de l'electricitat
L'IPC ha retallat dues dècimes la taxa interanual, fins al 0,1%, principalment per l'abaratiment de l'electricitat / Arxiu

L'Índex de Preus de Consum (IPC) no ha experimentat cap variació al setembre en relació amb el mes anterior, però ha retallat dues dècimes la taxa interanual, fins al 0,1%, principalment per l'abaratiment de l'electricitat. És el seu nivell més baix des d'agost de 2016, segons l'indicador avançat publicat aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La taxa interanual de setembre és la 37a taxa positiva que encadena l'IPC interanual i implica que els preus són hui un 0,1% superiors als de fa un any. Per contra, amb la dada de setembre, l'IPC continua la tendència baixista després que a l'agost baixara altres dues dècimes i se situara en el 0,3%.

En el nové mes de 2019, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCA) ha situat la taxa interanual en el 0,2% i baixa dues dècimes respecte al mes anterior. D'altra banda, la variació mensual de l'IPCA és del 0,4%.

L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC de setembre l'11 d'octubre.

També et pot interessar

stats