L'IPC d'octubre puja un 0,9% respecte al setembre i es manté estable en el 2,3% interanual

La pujada del preu del gas ha ajudat a compensar la baixada dels preus de l'electricitat.

FONT: Europa Press
FONT: Europa Press

L'índex de preus al consum (IPC) va pujar a l'octubre un 0,9% en relació amb el mes anterior i va mantindre estable la seua taxa interanual en el 2,3%, la mateixa que al setembre, segons l'indicador avançat que ha publicat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En aquest comportament ha influït la pujada del preu del gas, que ha ajudat a compensar la baixada dels preus de l'electricitat, enfront de l'augment registrat el 2017, segons l'INE.

La taxa interanual d'octubre, en cas de confirmar-se el pròxim 14 de novembre, seria la vint-i- sisena taxa positiva que encadena l'IPC interanual i implica que els preus són hui un 2,3% superiors als de fa un any. En cas de confirmar-se aquestes dades quan es publiquen les dades definitives, també seria el sisé mes en què es manté per damunt dels dos punts percentuals.

La inflació, que es va disparar al començament del 2017 impulsada pels preus energètics i va aconseguir taxes del 3%, s'havia contingut des de mitjan any passat fins a començar el 2018 en el 0,6%. No obstant això, a partir de maig els preus es van impulsar per damunt del 2 %, taxa en la qual s'han situat fins ara.

D'altra banda, l'indicador avançat de l'índex de preus al consum harmonitzat (IPCH), que mesura l'evolució dels preus amb el mateix mètode en tots els països de la zona euro, va quedar aquest mes també en el 2,3% interanual, igual com al setembre, i en el 0,7% mensual.

També et pot interessar

stats