L’IPC d’octubre puja un 1,1% a la Comunitat Valenciana

La inflació interanual es manté en el 0,0% i en un 0,6% des de principi d’any.

L’IPC d’octubre puja un 1,1% a la Comunitat Valenciana
L’IPC d’octubre puja un 1,1% a la Comunitat Valenciana

L’informe de l’índex de preus de consum (IPC) de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha revelat que a la Comunitat Valenciana, l’IPC d’octubre ha pujat un 1,1% respecte del mes anterior.

Amb aquestes dades, la inflació interanual es queda plana en el 0,0%. No obstant això, des de principi d’any la inflació ja se situa en el 0,6%.

Aquesta situació és deguda, principalment, a la pujada dels sectors del calcer i la moda, amb un augment de l’11,8%, i dels aliments i begudes no alcohòliques, del 2,2%. D'altra banda, sectors com el de l’oci i la cultura van reduir els preus un 0,9% i els hotels, les cafeteries i els restaurants, un 0,6%.

 L’IPC puja un 1% al conjunt de l’Estat 

L’informe de l’IPC de l’INE també ha publicat que a l'octubre ha pujat un 1% al conjunt de l’Estat en relació amb el mes anterior. No obstant això, la taxa interanual s’ha quedat en el 0,1%, el nivell més baix des d’agost de 2016. Això suposa que els preus són hui un 0,1% superiors als de fa un any.

Amb aquesta dada d’octubre, l’IPC interanual ha detingut una ratxa de dos mesos consecutius de baixades.

L’organisme ha atribuït aquestes dades a la pujada de l’electricitat i dels aliments, encara que s’ha vist compensada per l’abaratiment del gas, els carburants i els paquets turístics.

També et pot interessar

stats