L'IPC a la Comunitat Valenciana creix fins al 2,1% al maig

A Espanya els preus es disparen i arriben al nivell més alt des d'abril del 2017.

Els aliments i les begudes no alcohòliques han incrementat el seu preu un 0,9% al territori valencià
Els aliments i les begudes no alcohòliques han incrementat el seu preu un 0,9% al territori valencià / Europa Press

L'Índex de Preus de Consum (IPC) ha augmentat una dècima el mes de maig a la Comunitat Valenciana respecte del mes anterior. Això suposa que la taxa interanual s'ha elevat un punt fins a arribar al 2,1%, segons les dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Per sectors, el vestit i el calcer han crescut un 3,1%, l'habitatge un 2,4%, el transport un 1,9%, els aliments i les begudes no alcohòliques un 0,9% i els preus en hotels, cafés i restaurants un 0,4%. Entre els que menys creixen, destaquen les begudes alcohòliques i el tabac, que s'han encarit un 0,2% i els sectors de parament de la llar i medicina, amb un 0,1%. No presenten cap variació les comunicacions i l'ensenyament.

A Espanya els preus s'han disparat també fins al 2,1% al maig. Això representa un increment del 0,9%. La pujada és una dècima superior del que s'havia avançat al final del mes anterior. Per tant, l'IPC se situa a Espanya en el nivell més alt des de l'abril del 2017.

L'INE assenyala que en el repunt de la taxa interanual de l'IPC de maig ha influït principalment l'encariment de les gasolines, del transport aeri de passatgers, de l'electricitat, del gasoil per a calefacció, de les fruites i dels serveis d'allotjament, entre d'altres.

També et pot interessar

stats