L'IPC cau huit dècimes al juliol i continua en taxes interanuals negatives

Se situa amb indicadors quasi al mateix nivell dels estatals, amb el vestit i el calcer com el sector que més baixa.

L'IPC cau huit dècimes al juliol i continua en taxes interanuals negatives
L'IPC cau huit dècimes al juliol i continua en taxes interanuals negatives

L'índex de preus de consum (IPC) ha caigut un 0,8% al juliol respecte del mes passat a la Comunitat Valenciana, segons les dades definitives publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística. El descens generalitzat dels preus en comparació al 2019 s’evidencia més en la taxa interanual, que baixa una dècima respecte al juny i continua en negatiu: a hores d'ara està en el -0,6%. Des del començament d'any la caiguda dels preus ja és de l'1,6%.

La Comunitat Valenciana se situa quasi al mateix nivell que el conjunt de l'estat espanyol, ja que els preus han baixat un 0,9% al juliol respecte al juny i la taxa interanual i del primer semestre també han caigut, un 0,6% i un 1,6% respectivament.

Les dades reflecteixen que la inflació ja encadena quatre mesos de taxes negatives, en el període de març a juliol, coincidint amb la crisi del coronavirus.

Vestit i calcer, i comunicacions, els sectors que més han baixat

A la Comunitat Valenciana els preus que més han baixat al juliol han sigut els del sector del vestit i el calcer, amb una caiguda del 13,6%, el de comunicacions (un 1,7%), aliments i begudes no alcohòliques (0,9%) i parament de la llar (un 0,8%). Per contra, pugen els sectors del transport (un 1,3%), oci i cultura i habitatge (un 0,7% en ambdues categories), hotels, cafés i restaurants (0,2%) i medicina (0,1%). Per la seua part, es van mantindre invariables els sectors de les begudes alcohòliques i tabac i el de l'ensenyament.

En termes interanuals, el descens més gran dels preus es produeix en el transport, amb una baixada del 4,9%: habitatge, amb un 4,1%; ensenyament, un 1,7%; comunicacions, un 1,4%, i oci i cultura, un 1%. D'altra banda, han augmentat en el sector de l'alimentació i les begudes no alcohòliques (un 2,3%), vestit i calcer (un 0,8%), begudes alcohòliques i tabac i medicina (un 0,7%), parament (un 0,6%), i hotels, cafés i restaurants (un 0,3%).

També et pot interessar

stats