L'IPC baixa un 1,2% al gener a la Comunitat Valenciana i deixa la inflació interanual en l'1%

Els preus s'han reduït especialment al gener en la roba i en el calçat, però pugen en les comunicacions i en les begudes alcohòliques.

Els preus s'han reduït especialment al gener en la roba i en el calçat
Els preus s'han reduït especialment al gener en la roba i en el calçat / Europa Press

Els preus han baixat un 1,2% al gener respecte al mes anterior en la Comunitat Valenciana, un descens que deixa la inflació interanual en l'1%, segons l'Índex de Preus al Consum (IPC) fet públic aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Per sectors, els preus han baixat especialment al gener en la roba i el calçat (-14,8%), així com en l’oci i la cultura (-2,1%), mentre que van pujar sobretot en les comunicacions i en les begudes alcohòliques i el tabac (0,5%).

Pujada de l'1% a Espanya 

En el conjunt de l'Estat, l'IPC ha registrat al gener una pujada anual de l'1%, dues dècimes menys respecte de la inflació anual de desembre, degut fonamentalment a la contenció dels aliments i de les begudes no alcohòliques. També ha influït que els preus del transport van caure durant els últims dotze mesos perquè els carburants van pujar al gener de 2019 menys que en el mateix mes de 2018. 

L'evolució mensual mostra que els preus de consum van caure un 1,3% respecte a desembre, un descens que està en línia amb el de l’1,1% del mes de gener de l'any anterior, i que sol estar marcat per la campanya de les rebaixes.

També et pot interessar

stats