L'IPC augmenta a la Comunitat Valenciana més de l'esperat en les previsions

L'índex de preus al consum creix una dècima més, segons l'INE.

Les baixades dels preus als restaurants han arribat fins a l'1,2% respecte al mes anterior
Les baixades dels preus als restaurants han arribat fins a l'1,2% respecte al mes anterior / Efe

Els preus van pujar un 0,1% al setembre respecte del mes anterior a la Comunitat Valenciana, un augment que s'eleva a l'1 % en el que portem d'any i que, en la taxa anual prevista, se situa en el 2,5 %, segons l'índex de preus al consum (IPC) fet públic aquest dijous. A escala estatal, l'IPC va augmentar un 0,2% al setembre en relació amb e mes anterior i va elevar la taxa interanual fins al 2,3%, una dècima més de l'avançat a la fi del mes passat, segons les dades definitives publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En el repunt de la taxa interanual de setembre ha influït la pujada dels preus de l'electricitat i, en menor mesura, del gasoil per a calefacció, i del gas. D'altra banda, van baixar els preus dels aliments, especialment de les fruites i els llegums, mentre que els preus dels carburants van pujar al setembre menys que eal mateix mes de 2017.

Per sectors, els valencians van patir l'augment dels preus en vestit i calçat (4,2 %), habitatge (1,2 %), parament de la llar i transport (0,4 %), mentre que van baixar sobretot en oci i cultura (-2,3 %), hotels, cafés i restaurants (-1,2 %).

La taxa interanual de setembre suposa la vint-i-cinquena taxa positiva que encadena l'IPC interanual. Això implica que els preus són un 2,3% superiors als de fa un any.

També et pot interessar

stats