L'informe del CES alerta sobre l'alentiment del sector industrial valencià

El creixement de la Comunitat Valenciana continua, però amb un ritme inferior al de l'any anterior.

El CES aprova la 'Memòria sobre la situació socioeconòmica i laboral de la Comunitat Valenciana'
El CES aprova la 'Memòria sobre la situació socioeconòmica i laboral de la Comunitat Valenciana'

El ple del Comité Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana (CES-CV) ha aprovat per unanimitat la Memòria sobre la situació socioeconòmica i laboral de la Comunitat Valenciana.

Un dels principals problemes reflectits en l'informe és l'alentiment del sector industrial, que ha disminuït el seu ritme  respecte de l'any passat. Aquest canvi en el comportament pot explicar-se per la influència d'un cúmul de factors que engloben motius diversos com el Brexit, les guerres comercials o la caiguda del consum exterior. Castelló s'ha vist molt afectat pels problemes, a causa del caràcter dinàmic i exportador de la seua indústria, a més d'altres factors com l'envelliment de la població o el despoblament de les zones rurals.

El president del CES-CV ha mostrat una actitud positiva, davant el funcionament de la societat valenciana. No obstant això, la memòria recull alguns problemes de complicada solució, relacionats amb el canvi de model productiu i el mal finançament de la Comunitat Valenciana. El corredor mediterrani o les millores d'accés als ports i els serveis socials són necessitats imperioses per al territori valencià.

També et pot interessar