L'INE revisa a l'alça el creixement de l'economia espanyola en el tercer trimestre i el situa en el 2,6%

El repunt del PIB ha recolzat sobretot en la demanda externa (exportacions i importacions), que ha aportat 1,5 punts percentuals al PIB

Exportacions
Vaixell amb contenidors / Arxiu

L'economia espanyola va créixer un 2,6% entre els mesos de juliol i setembre, segons les dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Això suposa una millora d'1,4 punts respecte a la pujada del PIB del trimestre anterior i sis dècimes més a la dada prevista per l'organisme estadístic a final d'octubre, quan va avançar un augment del PIB del 2% per al tercer trimestre de 2021.

Les xifres difoses apunten al fet que el creixement ha recolzat sobretot en la demanda externa (exportacions i importacions), que ha aportat 1,5 punts percentuals al PIB, mentre que la demanda nacional (consum i inversió) ha contribuït amb 1,1 punts percentuals.

L'ocupació mesurada en llocs de treball equivalents a temps complet ha crescut el 3,9%, quatre punts més que en el segon trimestre.

En taxa interanual, el PIB ha crescut un 3,4% en el tercer trimestre, enfront del 17,7% del trimestre precedent, després de l'aturada patida en 2020.

També et pot interessar

stats