L'INE retalla fins a l'1,1% el creixement econòmic previst durant el segon trimestre

L'organisme havia previst inicialment un repunt del PIB del 2,8% que, finalment, ha quedat reduït a menys de la meitat

L\'economia espanyola creix un 0,6% durant el tercer trimestre
Creix el PIB durant el segon trimestre / À Punt NTC

L'economia espanyola va créixer durant el segon trimestre d'enguany un 1,1%, xifra 1,7 punts inferior a la previsió oficial. Així ho ha reflectit aquest dijous la Comptabilitat Nacional Trimestral d'Espanya que publica l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Tot i aquesta retallada, l'economia espanyola torna amb aquest creixement a valors positius després d'haver registrat en el primer trimestre una reculada del 0,6% a causa de l'impacte de la tercera ona de la Covid i a la borrasca Filomena. D'altra banda, el PIB espanyol dispara el seu avanç interanual fins al 17,5% després de més d'un any en negatiu, encara que també per davall de l'esperat.

El mateix Ministeri d'Economia ha defensat en un comunicat que la rebaixa del creixement econòmic registrat entre abril i juny "posa de manifest la dificultat de realitzar previsions en un context d'elevada volatilitat, derivat de l'impacte provocat per la pandèmia". I contextualitza aquest retall en explicar que la revisió afecta sobretot, pel costat de l'oferta, a algunes de les branques de serveis més impactades per la pandèmia de la Covid-19, mentre que pel costat de la demanda es modera la forta recuperació del consum de les llars, "que així i tot continua mostrant un creixement de 4,7% intertrimestral".

També et pot interessar

stats