La incubadora d'empreses Lanzadera selecciona 120 projectes en la seua convocatòria de gener

L'acceleradora d'empreses situada a la Marina de València ha impulsat més de 1.100 empreses des que es va fundar el 2013

Seu de Lanzadera a València
Seu de Lanzadera a València / EuropaPress

Lanzadera, l'acceleradora d'empreses pertanyent a Marina d'Empreses i impulsada per Juan Roig, ha seleccionat més de 120 empreses emergents per a la seua convocatòria de gener, amb la novetat que 15 procedeixen de Portugal.

Les empreses estan innovant en sectors com l'immobiliari, el sanitari, l'industrial, el de la moda, el del màrqueting, l'alimentari o l'energètic, i destaquen les que han desenvolupat solucions utilitzant intel·ligència artificial per a aportar valor als usuaris, informa Lanzadera.

“Per primera vegada, ens hem desplaçat fora d'Espanya per a captar empreses i Portugal ens ha sorprés gratament per la qualitat dels emprenedors i dels seus projectes”, assenyala el director general de Lanzadera, Javier Jiménez.

“En general, les empreses seleccionades en aquesta convocatòria ofereixen solucions tecnològiques diferencials que els posicionen estratègicament en el mercat”, afig Jiménez.

Lanzadera ha impulsat des de la seua fundació el 2013 més de 1.100 empreses que han generat més de 10.000 llocs de treball, aportant 21,8 milions d'euros en préstecs. Actualment, al voltant de 300 empreses estan rebent el seu suport en les seues instal·lacions de la Marina de València.

Les empreses seleccionades estan assignades a una de les quatre fases que formen el programa: la fase Scale Up es dirigeix a empreses madures que tenen un model provat i rendible, però necessiten ajuda per a aconseguir noves metes; la fase Growth impulsa empreses amb potencial, però que persegueixen un creixement més ràpid; la fase Traction està enfocada a empreses emergents en fase inicial; i la fase Start s'assigna a emprenedors que encara estan donant forma al seu projecte.

Els equips poden rebre des d'ajudes de 1.000 euros fins a finançament per valor de 500.000 euros, segons les necessitats de cadascun. A més, diversos tindran la possibilitat de col·laborar amb grans empreses a través dels acords Corporate.

També et pot interessar