L’ICO canalitza més de 1.000 milions de finançament a empreses de la Comunitat Valenciana

L’entitat destaca l’augment de les empreses valencianes inversores i exportadores en tercers mercats.

El president de l’ICO, José Carlos García de Quevedo, ha estat aquest dijous a València
El president de l’ICO, José Carlos García de Quevedo, ha estat aquest dijous a València

L’Institut de Crèdit Oficial (ICO) canalitza més de 1.000 milions d’euros de finançament per a empreses, pimes, autònoms i emprenedors de la Comunitat Valenciana en mediació i, sobretot, per a exportacions i internacionalització. 

El president de l’ICO, José Carlos García de Quevedo, ha explicat que l’entitat va destinar l’any passat 250 milions, el 10% de la línia de mediació, a empreses de la Comunitat Valenciana, dels quals, entre el 35% i el 40% va ser per a internacionalització. A això s’uneixen 150 milions de finançament directe a més d’una vintena d’empreses, com també 555 milions més en projectes d’infraestructures i sostenibilitat amb ens públics autonòmics i locals, o ens dependents. A banda, a través d’Axis Capital de Risc, l’ICO aporta 170 milions en una trentena d’empreses.

El president de l’Institut de Crèdit Oficial ha destacat que tots els analistes internacionals i les previsions del quadre macroeconòmic del govern espanyol apunten que Espanya continuarà creixent “per damunt de la zona euro”. 

També ha valorat que a la Comunitat Valenciana hi ha “cada vegada més empreses inversores i exportadores en tercers mercats” i ha destacat el creixement de les empreses que exporten amb caràcter regular (més de 4 anys seguits), la qual cosa n’afavoreix la diversificació.

El president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata, ha dit que l’ICO és “clau” en un moment en què la Comunitat Valenciana ha “batut el rècord d’empreses exportadores regulars”.

També et pot interessar

stats