L’Ibex-35 s’afona més d’un 14%, la caiguda més gran de la seua història

La por al coronavirus porta el selectiu a marcar la seua pitjor sessió borsària i tanca en els 6.390,9 punts, nivells d’agost de 2012.

Interior de l’edifici de la Borsa de Madrid
Interior de l’edifici de la Borsa de Madrid / Marta Fernández Jara (Europa Press)

L’Ibex-35 ha registrat aquest dijous la pitjor caiguda de la seua història, en patir un enfonsament del 14,06% en la sessió, que li ha portat a tancar en els 6.390,9 punts, nivells d’agost de 2012.

La por per l’epidèmia del coronavirus ha portat al selectiu a marcar la seua pitjor sessió borsària, encara més que quan els britànics van decidir abandonar la Unió Europea al juny de 2016.

Les mesures del Banc Central Europeu (BCE) pel coronavirus no han convençut els inversors. L’organisme ha decidit mantindre els tipus d’interés, la qual cosa no ha caigut molt bé al mercat, que esperava un moviment en el mateix sentit que els realitzats d’emergència per la Reserva Federal als EUA i el Banc d’Anglaterra que pal·liara en part l’impacte del coronavirus en l’economia.

En el seu lloc, l’autoritat monetària ha aprovat una sèrie de subhastes de liquiditat temporals fins al juny de 2020 i ha donat llum verda a una compra extraordinària d’actius per valor de 120.000 milions fins a finals d’any.

Afonament històric de les borses europees

Les borses europees han registrat també un nou afonament històric per la crisi del coronavirus. L'EuroStoxx 50 ha signat la pitjor jornada de la seua història amb una caiguda del 12,35%. També les places de París (-12,3%) i Milà (-16,6%) i Frankfurt (-12,24%).

També et pot interessar

stats