L'Ibex-35 cau un 6% pel coronavirus i es deixa un 30% en tres setmanes

La borsa espanyola defensa els 7.000 punts a l'espera dels canvis en la política monetària del BCE i després de les mesures de Trump.

Interior de l'edifici de la Borsa de Madrid

L'Ibex-35 ha iniciat la sessió d'aquest dijous amb una caiguda del 5,71%, la qual cosa ha portat el selectiu a situar-se en els 7.011,70 punts a les 9:01 hores. La borsa espanyola ja es deixa un 30% des dels 10.083 punts del 18 de febrer. Aquesta jornada està marcada per les respostes dels governs, entre elles les dels Estats Units i Itàlia, i dels bancs centrals per a controlar el coronavirus.

En concret, els inversors estaran atents a la reunió del Banc Central Europeu (BCE) que comunicarà aquest dijous quins canvis realitzarà en la política monetària amb l'objectiu d'atallar l'impacte del Covid-19 en l'economia de la zona euro.

L'atenció dels mercats està posada en l'institut emissor després que tant la Reserva Federal dels Estats Units com el Banc d'Anglaterra anunciaren sengles rebaixes dels tipus d'interés en 50 punts bàsics.

En aquest context, l'Ibex-35 iniciava la sessió ancorat en la quota psicològica dels 7.000 punts, a l'espera que el Consell de Ministres aprove aquest dijous mesures de suport econòmic contra el coronavirus, que ja ha sigut declarat com a pandèmia global per part de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Caigudes en totes les borses europees

En aquest escenari de nerviosisme, les borses europees han obert la jornada, igual que el selectiu madrileny, amb caigudes del 5% per a Frankfurt i del 4% per a Londres, París i Milà, després de tancar l'índex Nikkei amb una caiguda del 4,41%, la Borsa del Xangai, de l'1,52%, i el Dow Jones, amb descensos de quasi el 6%.

També et pot interessar

stats