L'habitatge s'encareix un 4,3% a la Comunitat Valenciana en el segon trimestre de l'any

En el cas dels pisos nous, el preu s'ha disparat un 5,3% interanual d'abril a juny, mentre que en els de segona mà ha repuntat un 4,2%

Promoció d'habitatges a València
Promoció d'habitatges a València / Aelca
08 de setembre 2021 - 11:24

El preu de l'habitatge ha pujat a la Comunitat Valenciana un 4,3% en el segon trimestre de l'any en relació amb el mateix període de l'any anterior. En concret, el preu de l'habitatge nou ha pujat un 5,3% interanual d'abril a juny, mentre que el de segona mà ha repuntat un 4,2%.

És el quart major increment després de les Illes Balears, les Illes Canàries i Cantàbria i un punt per damunt de la mitjana nacional, segons l'índex de preus d'habitatge (IPV) publicat aquest dimecres.

Respecte a la comparativa amb el primer trimestre de l'any, el preu ha pujat un 3% a la Comunitat Valenciana enfront del 2,4% d'increment mitjà al conjunt de l'Estat.

A Espanya, el preu de l'habitatge lliure ha augmentat un 3,3% en el segon trimestre en taxa interanual, taxa 2,4 punts superior a la del trimestre anterior i la més elevada des del quart trimestre de 2019, abans de l'arribada de la pandèmia. Amb aquest repunt acumula ja 29 trimestres de creixements interanuals i trenca amb la tendència a la moderació que es va iniciar en el primer trimestre de 2020.

Per tipus d'habitatge, el preu dels de segona mà ha augmentat un 2,9% interanual, més de dos punts per damunt del registrat en el trimestre anterior (0,7%) i la més alta des de finals de 2019. En el cas dels habitatges nous, el preu s'ha disparat un 6% interanual en el segon trimestre, quasi quatre punts més que en el trimestre anterior i la taxa més elevada des del quart trimestre de 2020.

També et pot interessar

stats